Waar staat EDT Maastricht

in het GGZ-veld?

 

Naar ons idee is de ontwikkeling in de Geestelijke GezondheidsZorg van de laatste jaren juist in de richting gegaan van korter, goedkoper en minder intensief. Behandelaars worden jonger en lager opgeleid. Behandelmethoden worden meer gestandaardiseerd en geprotocolleerd, meer gericht op 'positief denken' en op psycho-educatie. Behandel-instellingen worden onpersoonlijker.

                                                                                                            

Ons zorg-aanbod is te zien als onderdeel van een tegenbeweging tegen deze tendens. Zoals niet alle wekelijkse boodschappen kunnen worden gedaan bij de discount (hoewel wij zelfs goedkoper zijn dan alle andere zorgaanbieders in onze regio), zo richten wij ons op cliŽnten die elders niet goed uitkwamen, of die willen voorkomen dat zoiets gebeurt. Om die reden is onze instelling vooral een aanvulling op reeds beschikbare diensten.

 

Wij werken met passie en met ambachtelijkheid, zodat de cliŽnt  een maximum aan intensieve aandacht krijgt, zonder routineuze schema's. Wij werken met hoogopgeleide en ervaren vakmensen. Onze communicatielijnen zijn zeer kort. U communiceert rechtstreeks met de behandelaar; intake en behandeling worden zoveel mogelijk door een en dezelfde persoon gedaan.